Loader

Χριστουγεννιάτικο και χορτοφαγικό πιλαφάκι

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

3 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
2 λίτρα νερό
1 κ.σ. αλάτι
1 φλιτζ. αποξυραμένα βερύκοκα   1/2 κούπα τσαγιού σταφίδα (μαύρη)

1/2 κούπα τσαγιού ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
1/2 φλιτζ. βούτυρο
1 κ.γ. κάρδαμο (σπασμένα σποράκια)
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1 κούπα τσαγιού φιστίκια Αιγίνης
-1 1/2 κούπα τσαγιού καθαρισμένο ρόδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και έπειτα το σουρώνουμε. Βάζουμε σε μλια κατσαρόλα νερό και αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Αφού πάρει μία βράση το αφήνουμε για 5 λεπτά και το ξανασουρώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα ξερά φρούτα και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πιπέρι και το κάρδαμο. Μόλις τσιγαριστούν λίγο βάζουμε μία στρώση ρύζι αλλά δεν το πιέζουμε πολύ για να είναι αφράτο. Από πάνω βάζουμε μία στρώση με τα φρούτα και έπειτα άλλη μία στρώση ρύζι. Με το χερούλι τις κουτάλας κάνουμε στο ρύζι μερικές τρύπες και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και με το καπάκι της κατσαρόλας για να κλείσει καλά. Ψήνουμε το ρύζι χωρίς να βάλουμε νερό, σε μέτρια φωτιά για 35 λεπτά και χωρίς να ανοίξουμε την κατσαρόλα, μέχρι να πιάσει κρούστα το ρύζι στον πάτο. Με λίγο βούτυρο ροδίζουμε λίγο τα φιστίκια. Βάζουμε το ρύζι σε μία πιατέλα και ανακατεύουμε για να σπάσει η κρούστα. Ρίχνουμε το ρόδι και τα φιστίκια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *