Loader

Μπολονέζ με φακές και μανιτάρια

2016-04-24
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

25/4/16

Μπολονέζ με φακές και μανιτάρια για να ξεκινήσουμε τη νηστίσιμη Μεγάλη Εβδομάδα, νόστιμα και χορταστικά.

lentilbologn (1) lentilbologn (7)

Συστατικά

  • 750ml ζωμός λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι φακές πλυμένες
  • 300gr. Μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος ή ότι φρέσκο μυρωδικό προτιμάμε
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες ή ψιλοκομμένες
  • Ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, τη ντομάτα και το σέλερι και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Ρίχνουμε τον άνηθο ή το μυρωδικό που θα επιλέξουμε και κλείνουμε τη φωτιά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως πάνω από ζυμαρικά της επιλογής μας ή το τρώμε σκέτο με φρεσκοψημένο ψωμί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *