Loader

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με λαχανικά και πλιγούρι σαλάτα με χαλούμι

2013-08-24
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

24/8/13

Τι ωραία αυτή η χαλαρότητα του Σαββάτου, ψώνια στο σούπερ μάρκετ με το πάσο μας, λαϊκή αγορά κάτω από το σπίτι μας, χαλαρή γυμναστικούλα με περπάτημα όσο κρατάει ακόμα ο καλοκαιρινός καιρός, μπάνιο στο σκύλο και γενικά ηρεμία.

Αν και σήμερα, πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις διακοπές- έχω φάει κόλλημα με τις φετινές μου διακοπές όπως καταλαβαίνετε- ξύπνησα 6 παρά 10.

Καλά ακούσατε ή μάλλον καλά διαβάσατε…η φασαρία από τους πάγκους της λαϊκής μας έκανε δυνατό εγερτήριο. Γι’ αυτό και το μεσημεριανό…θα σερβιριστεί νωρίς…ή πολύ νωρίς!

Συστατικά  

 

2μπούτια κοτόπουλο κομμένα στη μέση

2κ.σ.ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη

1φλ.φασολάκια πράσινα  πλατιά

1φλ.μανιτάρια της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα

Χυμό από 1 lime

Αλατοπίπερο

1 και 1 /3 του φλιτζανιού πλιγούρι

2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό (όχι καυτό)

2 κομμάτια χαλούμι όσο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού μας (δεν θέλω γελάκια)

Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε λαχανικά μας, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, αλατοπίπερο, τις 2 κουταλιές λάδι, το χυμό lime και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με μια μεγάλη βρεγμένη και στραγγισμένη λαδόκολλα. Τα τακτοποιούμε όμορφα και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα κομμάτια από το χαλούμι να πάρουν χρώμα απ΄όλες τις πλευρές. Το κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το νερό στο πλιγούρι και το αφήνουμε στην άκρη 20-30 λεπτά , μέχρι να το απορροφήσει καλά. Αν έχουν μείνει πολλά υγρά το σουρώνουμε ελαφρά. Το ανακατεύουμε με την πράσινη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε , αν θέλουμε με λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και δίπλα ακουμπάμε 2κομμάτια από το κοτόπουλο μαζί με λαχανικά. Ακουμπάμε από 1 κομμάτι ψημένο χαλούμι σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.eileen-cuisine.com/meat/grilled-turkey-breast-with-couscous-shiitake-mushrooms-and-halloumi-warm-salad/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *