Loader

Κολοκυθόσουπα με τραχανά και γάλα καρύδας

2013-11-27
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/11/13

Για σήμερα Τετάρτη (βράδυ), είπα να ετοιμάσω μια κολοκυθόσουπα με αυτό το κακόμοιρο το γάλα καρύδας που είχα στο ντουλάπι μου.

Ήταν και αυτό ένα από τα υλικά που αγόρασα όταν με έπιασε εκείνο το πάθος να ετοιμάσω και να δοκιμάσω διάφορες γεύσεις την Ινδίας, Ινδονησίας, Ταϋλάνδης και δεν συμμαζεύεται, χωρίς δηλαδή που το χρησιμοποιούνε αρκετά στα φαγητό τους. Εννοείται ότι είχα προνοήσει και το προϊόν ήταν light, γιατί μας αρέσουν οι νέες γεύσεις αλλά δεν θέλουμε και τις επιπλέον θερμίδες.  Και η αλήθεια είναι ότι στο αντίστοιχο πλήρες, οι θερμίδες ήταν διπλές!

Εγώ πρόσθεσα τον τραχανά, αφενός γιατί μου φάνηκε πολύ αραιή μόλις την έκανα βελουτέ, αφετέρου μου έχει στείλει ένα τόνο , η γιαγιά μου από τη Δράμα και κάπως πρέπει να τον αξιοποιήσω και αυτόν. Τι καλύτερο μέσα σε μια ζεστή σούπα λαχανικών, να δώσει την ξεχωριστή του γεύση και  τις θρεπτικές του αξίες.

Κολοκυθόσουπα με τραχανά και γάλα καρύδας λοιπόν, όσο κι αν ακούγεται περίεργος συνδυασμός.

Συστατικά  

2         κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

2 σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

2 μέτρια καρότα, χοντροκομμένα

1 μικρή κολοκύθα

1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού κάρυ

Αλατοπίπερο

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο για το ψήσιμο της κολοκύθας

100ml γάλα καρύδας (υπάρχει και Light, για ακόμη πιο ελαφρύ αποτέλεσμα/ προαιρετικά)

1 μικρό κομμάτι φρέσκο ginger, τριμμένο

1 ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών

1 σφηνάκι τραχανάς ξινός (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Την ακουμπάμε σε ταψί, με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Κατόπιν αφαιρούμε την ψίχα της και την κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και αμέσως μετά το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα καρότα.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το κάρυ και ρίχνουμε το ξυλάκι κανέλας και το ginger. Ρίχνουμε την ψίχα της κολοκύθας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Την πολτοποιούμε στο multi και την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

http://thescrumptiouspumpkin.com/2013/10/30/creamy-curry-pumpkin-soup/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *