Loader

Κολοκυθόσουπα με γλυκοπατάτες και ginger

2013-11-26
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

26/11/13

Πως σας φάνηκε η χθεσινή μας σούπα; Γενικά πως τα πάτε με τις σούπες; Με τις κολοκύθες;

Εγώ τα αγαπώ και τα 2 και όταν γίνονται και βελουτέ, κάτι παθαίνω και νιώθω σαν τον λαίμαργο σκύλο μου που χώνει τη μουσούδα του μέσα στο πιάτο του, ενίοτε και μέσα στο δικό μας. Θα μου πεις Ταύρος στο ζώδιο, λάτρης του καλού φαγητού και της απόλαυσης, αλλά και σε ποιον δεν αρέσουν όλα αυτά.

Ένα καλομαγειρεμένο πιάτο φαί , ένα κρύο λευκό ποτήρι κρασί, μια ζεστή αγκαλιά, ένα σοκολατένιο βελούδινο γλυκό ή ένα ζεστό ρόφημα. Αυτές οι μικρές απολαύσεις της ζωής που από τότε που τις έκανα ιεροτελεστία, με χορταίνει και μόνο η ιδέα.

Σήμερα η κολοκυθόσουπα με γλυκοπατάτες και ginger έχει έντονη τη γεύση του δεύτερου, γι΄αυτό προσθέστε το ανάλογα τα γούστα! Του πάει πάντως αρκετό, να είστε σίγουροι!

Συστατικά  

1 μεγάλη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους (περίπου 4 φλιτζάνια)

1 μεγάλη γλυκοπατάτα , λευκή, χοντροκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας, φρεσκοτριμμένο ginger ή ανάλογα τα γούστα

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, παρμεζάνα ή ότι άλλο θέλουμε για το σερβίρισμα

Ψίχα ψημένου ηλιόσπορου για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα πάνω στο μάτι και ρίχνουμε το λάδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το σκόρδο.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το ginger και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Την πολτοποιούμε στο multi και μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

http://pinchandswirl.com/2012/02/butternut-squash-and-ginger-soup/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *