Loader

Granola βερίκοκο με μαρμελάδα

2016-05-08
  • Ποσότητα: 3 φλιυζάνια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

14/5/16

Granola βερίκοκο με μαρμελάδα, βερίκοκο και αυτή, για ένα νόστιμο, σπιτικό σνακ και όχι μόνο. Στην περίπτωση που προτιμάτε τη μαρμελάδα οπουδήποτε αλλού, εκτός από το ψωμί ή τη φρυγανιά σας, όπως εγώ, σήμερα σας έχω την ιδανική λύση.

granjamapr (5) granjamapr (7)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια καραμελωμένα φιστίκια
  • 1/3 του φλιτζανιού ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού χουρμάδες ψιλοκομμένοι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με την καστανή ζάχαρη μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 40-50 λεπτά, γυρνώντας το ταψί μέσα στο φούρνο, για να μην αρπάξει.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει, κομματιάζουμε με τα χέρια και σερβίρουμε ή φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερες μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *