Loader

Ψητή φόρμα ρυζιού με λουκάνικα

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

Λάδι

2αυγά χτυπημένα

Αλατοπίπερο

1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη

1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

5-6λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

10ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες

1κρεμμύδι ψιλ/νο

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

150γρ.χωριάτικο λουκάνικο πολύ ψιλ/νο

1/2φλ.λευκό κρασί

1 ½ φλ.ρύζι γλασέ ή ότι άλλο ρύζι έχουμε

150γρ.ανθότυρο θρυμματισμένη

150γρ.ένταμ τριμμένο

4κ.σ.παρμεζάνα τριμμένη για την επιφάνεια

Φρυγανιά τρίμμα για τη φόρμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λίγο λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το λουκάνικο. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και τα ντοματίνια και μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά ,σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε 2/3φλ.νερό και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το ανθότυρο, το ένταμ και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και πασπαλισμένη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεχτικά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *