Loader

Συνταγή χωρίς συνταγή

2014-08-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 έχουν βαθμολογήσει

5/8/14

Διακοπές. Μήνας Αύγουστος, μήνας διακοπών. Λίγο πολύ όλοι κάπου πάμε και μην μου πείτε όχι γιατί η γειτονιά μου έχει ήδη αδειάσει και κάθε μέρα βλέπω τριγύρω αυτοκίνητα να φορτώνονται πράγματα και ακόμα λιγότερα οχήματα, κάθε είδους στο δρόμο. Κι αν όλοι αυτοί δεν πάνε σε νησάκια, μαγικά και ονειρεμένα, σίγουρα κάπου πάνε. Φιλοξενούμενοι κυρίως, από ένα μίνι γκάλοπ, αλλά κι απ’ όσα ακούτε και εσείς στην τηλεόραση. Επομένως μαζί με τη γειτονιά και τα σπίτια, θα αδειάσει και το ψυγείο μας , από όλα όσα χαλάνε ή όσα δεν θέλουμε να προμηθευτούμε για να μην χαλάσουν. Κάπως έτσι σκέφτηκα και ετοίμασα το σημερινό πιάτο. Συνταγή χωρίς συνταγή , παρά μόνο με ότι έχουμε σπίτι. Αυτοσχεδιάστε στα υλικά και στις ποσότητες ανάλογα τις ανάγκες και προμήθειες σας και πάρτε και μια ιδέα από εμάς. Δεν θα αναφέρω καθόλου δοσολογίες μιας και πραγματικά το φαγητό μας, ετοιμάστηκε, όπως λένε οι γιαγιάδες μας, «με το μάτι».

befholidayslunch (1) befholidayslunch (3)

Συστατικά

  • Σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Κόκκινα φασόλια, από κονσέρβα, στραγγισμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού
  • Αλατοπίπερο
  • Πράσινα σαλατικά και φρέσκα μυρωδικά , ψιλοκομμένα
  • Αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
  • Κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • Αυγά
  • Αβοκάντο
  • Παξιμάδια ή φρυγανισμένο μπαγιάτικο ψωμί

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα σπαρράγια και μετά 3-4 λεπτά τα ντοματίνια.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα φασόλια και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να συμπληρώσουμε επιπλέον κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας μας και λίγο νερό αν θέλουμε τα σπαράγγια περισσότερο ψημένα. Μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα πράσινα σαλατικά, τα μυρωδικά, το αγγούρι και το κόκκινο λάχανο. Βράζουμε τα αυγά ή τα ψήνουμε όπως προτιμάμε. Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού να μη μαυρίσει.

Βήμα 5

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα , την ραντίζουμε με λίγο λάδι και επιπλέον χυμό λεμόνι ή ξύδι και δίπλα ακουμπάμε το μείγμα σπαράγγια- ντοματίνια. Τοποθετούμε τα αυγά και το αβοκάντο, πάνω από τα υπόλοιπα υλικά ή όπως μας αρέσει. Αλατοπιπερώνουμε, σερβίρουμε και καλές διακοπές!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *