Loader

Πατατοσαλάτα με pesto μάραθου

2014-04-20
  • Ποσότητα: για 1 βάζο pesto
  • Μερίδες: σαλάτα για 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

21/4/14

Πάει και το Πάσχα φίλες και φίλοι και ξανά κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Στις κλασικές συνήθειες και στην καθημερινότητα(αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό). Γιατί φύγαμε δεν φύγαμε για κάποιο προορισμό αυτές τις μέρες, το σίγουρο είναι ότι ξεφύγαμε. Άλλος από τη ρουτίνα, άλλος στο φαγητό, άλλος στη φύση να μαζεύει λουλουδάκια αλλά ακόμα και ένας καφές έξω, ήταν το κάτι διαφορετικό. Προσωπικά παρότι η απόδραση μου ήταν πολύ στο φτερό, είδα ανθρώπους που ήθελα και που αγαπώ και αυτό ήταν αρκετό να μου δώσει δύναμη. Και τώρα τι; Περιμένοντας το καλοκαίρι ας πούμε! Ένας στόχος τη φορά. Εμείς στο ZannetCooks ξεκινάμε με στόχο 7 διαφορετικά pesto για τις 7 ημέρες της εβδομάδας με αρχή μια πατατοσαλάτα με pesto μάραθου! Καλή μας όρεξη!

patatosalatamarathos (4)

Συστατικά  

Για το pesto (1 βαζάκι μαρμελάδας):

1 ½ φλιτζάνι μάραθος

½ φλιτζάνι άνηθος

½ φλιτζάνι φουντούκια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα

Αλατοπίπερο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα (για 2 άτομα):

3 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια

3 κουταλιές της σούπας pesto μάραθου ή άλλο της αρεσκείας μας

300gr. Μπρόκολο βρασμένο*

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Ξύδι balsamico ή κρέμα μπαλσάμικου ή χυμό λεμόνι για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto : Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi ή μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Ιδανικά ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι όσο χτυπάμε το μείγμα για να αποκτήσουμε την πυκνότητα που θέλουμε ανάλογα πως θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Σαν άλειμμα ή pesto, θα χρειαστούμε το μισό λάδι ενώ με περισσότερο λάδι και λίγο balsamico σαν dressing σαλάτας.

Βήμα 2

Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε τις πατάτες με το pesto προσεχτικά σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Απλώνουμε το μπρόκολο (*το ρίχνουμε 8-10 λεπτά σε νερό που βράζει ίσα ίσα να αρχίσει να μαλακώνει) και από πάνω τοποθετούμε το μείγμα πατατοσαλάτας.

Βήμα 4

Ραντίζουμε με λάδι και ότι άρτυμα επιλέξουμε , αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα και σερβίρουμε. Τρώγεται ευχάριστα ζεστή ή κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *