Loader

Αρνίσια μπριζολάκια στο τηγάνι

2014-12-21
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:15 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 2:35 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

30/12/14

Αρνίσια μπριζολάκια στο τηγάνι για ένα γιορτινό γεύμα, με πολύ γεύση και χωρίς κόπο.

lambchops (1) lambchops (6)

Συστατικά  

700gr. Αρνίσια μπριζολάκια

Για τη μαρινάδα:

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο

¼ του φλιτζανιού soya sauce

Για το ψήσιμο:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη ή αποξηραμένη , πολύ ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας κύμινο

2-3 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε με αυτήν τα μπριζολάκια. Τα φυλάμε στο ψυγείο από 2-3 ώρες ως και όλο το βράδυ, αν υπάρχει δυνατότητα.

Βήμα 2

Για το ψήσιμο, ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κύμινο και το τσίλι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και ακουμπάμε τα μπριζολάκια.

Βήμα 3

Ψήνουμε 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε άλλα 5-6 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *