Loader

Φρουτόπιτα με βερίκοκα

2014-06-21
  • Ποσότητα: 8-12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

1/7/14

Φρουτόπιτα με βερίκοκα ή cobbler. Γλυκό πολύ συνηθισμένο και δημοφιλέστατο σε Αγγλία και Αμερική. Πρόκειται για ένα εύκολο μείγμα, τριφτής ζύμης με γέμιση φρέσκων φρούτων, μαρμελάδας ή σε αρκετές περιπτώσεις και συνδυασμούς αλμυρών υλικών. Εγώ προτίμησα βερίκοκα , βασικά επειδή μου προέκυψαν, εσείς μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο φρούτο της προτίμησης σας (ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα κ.λ.π.). Μαζί με μια μπάλα παγωτό, θα το απογειώσετε!

froutopita (1) froutopita (5)

 

Συστατικά

  • 800gr. Βερίκοκα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
  • 2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2/3 του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο ή όσο χρειαστεί

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη λευκή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 5-6 λεπτά.

Βήμα 2

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε το κονιάκ. Τα πολτοποιούμε στο multi και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο. Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα μαλακό αλλά τριφτό και όχι πολύ αραιό για να μην διαλύεται.

Βήμα 4

Απλώνουμε το μισό σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και διασκορπίζουμε τον πουρέ βερίκοκου. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη όσο καλύτερα γίνεται (αν μείνουν κενά, δεν πειράζει, γιατί είναι δύσκολο να απλωθεί πάνω στα υπόλοιπα υλικά).

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο γιατί σταθεροποιούνται πιο καλά τα υλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *