Loader

Τζιαπάτα με μελιτζάνα χαλούμι και πέστο φασολιών

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

2ψωμάκια τύπου τζιαπάτα

Λάδι

Αλατοπίπερο

2 χοντρές φέτες μελιτζάνας , όσο το μήκος από το ψωμάκι μας

4φέτες χαλούμι

1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, κομμένη κατά μήκος στη μέση

1φλ.ρόκα χοντροκομμένη

4ροδέλες ντομάτας

2κ.σ. πέστο φασολιών

Το χυμό από ½ λεμόνι

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ

1 ½ φλ.βρασμένα φασόλια

1/4φλ.ζωμός λαχανικών

2κ.σ.λάδι

Αλατοπίπερο

1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Χυμός 1 λεμονιού

3σκελ.σκόρδο

2κ.σ.βασίλικός

1κ.σ.κουκουνάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζουμε το πέστο. Χτυπάμε καλά στο multi όλα τα υλικά να γίνουν αλοιφή και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Όσο από το πέστο περισσέψει το κρατάμε στο ψυγείο για άλλες χρήσεις ως και 1 εβομάδα. Έπειτα ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις φέτες της μελιτζάνας 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι. Ακουμπάμε τις φέτες του τυριού και τις ψήνουμε ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Τα ακουμπάμε στο πιάτο με τις μελιτζάνες και τα ραντίζουμε όλα μαζί με το λεμόνι. Για να ετοιμάσουμε τα σάντουιτς κόβουμε την μια πλευρά από την κάθε τζιαπάτα. Βάζουμε πρώτα λίγα φύλλα ρόκας. Έπειτα από 2 ροδέλες ντομάτας, 1 φέτα μελιτζάνας και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο. Ακουμπάμε πάνω τους από 2 φέτες χαλούμι και 1 κουταλιά πέστο φασολιών. Πιέζουμε τα ψωμάκια να ενωθούν λίγο τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *