Loader

Παστουρμαδόπιτα σουφλέ

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

 

1συσκευασία χοντρό φύλλο για πίτες

150γρ.βούτυρο

2φλ.διάφορα τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα γκούντα, cheddar, έμενταλ και κασέρι)

1κ.σ.κύμινο

180γρ.λεπτές φέτες παστουρμά ψιλ/νες

2μικρές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

Αλατοπίπερο (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

4αυγά

150γρ.γιαούρτι

2/3φλ.γάλα

2κ.σ.σουσάμι

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

Διάφορα σπόρια για το πασπάλισμα (ηλιόσπορος, μαυροκούκι, σουσάμι κλπ)

Οδηγίες

Βήμα 1

Παίρνουμε το φύλλο όπως είναι σε ρολό και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε ροδέλες. Ανοίγουμε με τα χέρια τις ροδέλες να γίνουν λωρίδες φύλλου. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε μέσα τα μισά φύλλα. Ραντίζουμε με λίγο από το βούτυρο και διασκορπίζουμε τα τυριά ,έπειτα τον παστουρμά και τέλος τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με το κύμινο και λίγο αλατοπίπερο, αν θέλουμε. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα και τις 2 κουταλιές σουσάμι. Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα και διασκορπίζουμε από πάνω τα σπόρια που θα χρησιμοποιήσουμε. Αφήνουμε να κάτσει 1 ώρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-55 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια ή κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *