Loader

Καυτό ρύζι με γλυκοπατάτα και ξηρούς καρπούς

2014-04-18
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

18/4/14

Πέρα από τα πολλά θρεπτικά συστατικά που παρέχουν οι γλυκοπατάτες στον οργανισμό μας , διάβασα πρόσφατα ότι είναι και ένα ευεργετικό λαχανικό για την ομορφιά μας (αναφέρομαι περισσότερο στις φίλες του site αλλά όχι αποκλειστικά σε αυτές). Αν βλέπατε την σειρά Sex & the city ,θα είχατε ίσως αντιληφθεί σε πόσο περίοπτη θέση τις είχε στην διατροφή της η Σαμάνθα (η ψηλή, ξανθιά, σεξοβόμβα της σειράς). Επίσης ένα πολύ ωραίο τρικ και ιδιαίτερα ενδιαφέρον τους καλοκαιρινούς μήνες,  είναι λέει το ποδόλουτρο σε νερό από την γλυκοπατάτα που βράσαμε , ιδανικό για σκασμένες ή ξερές φτέρνες! Από την πλευρά μας μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συνταγή είναι η σημερινή, καυτό ρύζι με γλυκοπατάτα και ξηρούς καρπούς. Θησαυρός ομορφιάς εκ των έσω από το ZannetCooks για εσάς.

hotricesweetpotato (4) hotricesweetpotato (6)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι (εγώ έβαλα ανάμικτο parboiled με άγριο)
  • 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
  • ¼ του φλιτζανιού ανάμικτοι ξηροί καρποί
  • 2 φλιτζάνια σγουρή σαλάτα, ψιλοκομμένη
  • χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Balsamico ξύδι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα κυβάκια της γλυκοπατάτας, τα ραντίζουμε με ½ κουταλιά λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30- 35 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε το μέλι, ελαφρά ζεσταμένο, μια κουταλιά λάδι, το τσίλι, αλατοπίπερο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε καλά και τα κρατάμε λίγο στην άκρη.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το ρύζι με την γλυκοπατάτα και περιχύνουμε με το μείγμα μελιού που ετοιμάσαμε. Απλώνουμε τη σγουρή σαλάτα σε πιάτο και από πάνω ρίχνουμε το ρύζι. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο balsamico ,αν θέλουμε (ή εξτρά χυμό λεμονιού), αλατοπιπερώνουμε και διασκορπίζουμε τους ξηρούς καρπούς για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *