Loader

Γουόν τον με λαχανικά

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΟΝ ΤΟΝ
2φλ.αλεύρι
Αλάτι
1/3ποτ.νερό
1 αυγό
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1μπωλ μανιτάρια σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.σόγια σος
1κ.σ.τεριάκι σος
2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
2καρότα τριμμένα
2κ.σ.τζίντζερ σκόνη
1/2μπωλ μπαμπού από βάζο
1πορτοκαλί πιπεριά ψιλ/νη
1/2μπωλ λάχανο ψιλ/νο
1/2μπωλ μπρόκολο βρασμένο ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το αυγό σε ένα μπωλ και το χτυπάμε. Το ανακατέυουμε με το νερό. Σε ένα μεγαλύτερο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε και με τα 2 χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Αν χρειαστεί,που λογικά δεν θα χρειαστεί , προσθέτουμε ελάχιστο νερό ακόμα. Το κρατάμε κάτω από νωπή πετσέτα περίπου 10 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με το τζίντζερ και αλατοπιπεώνουμε. Προσοχή στο αλάτ ι γιατί οι σάλτσες είναι ήδη αλμυρές. Περιχύνουμε με τις 2 σάλτσες, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Κόβουμε τη ζύμη στα 2 και κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια στα 4. Με ένα πλάστη απλώνουμε κάθε μπαλίτσα σε καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμό που το κόβουμε στη μέση σε 2 άλλα τετράγωνα. Με ένα κουταλάκι βάζουμε στο κέντρο τους λίγη από την γέμιση λαχανικών και τα κλείνουμε σαν πουγκάκια, ενώνοντας τις γωνίες του ζυμαριού και στριφογυρίζοντας τα σαν καραμέλα με προσοχή να μην μας ανοίξουν. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *