Loader

Αρνί γεμιστό με ζαμπόν και σάλτσα σύκου

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2 κιλά αρνί
5φέτες ζαμπόν
3 σκελ.σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
2κ.γλ.δενδρολίβανο

Αλατοπίπερο, βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
25γρ.βούτυρο
2κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ λίτρο ζωμό
3κ.σ. μαρμελάδα σύκο ή βατόμουρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi το ζαμπόν ,το σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, το δενρολίβανο, λίγο βούτυρο και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μους. Βάζουμε το αρνάκι στη γάστρα μας, το χαράζουμε βαθιά σε διάφορα σημεία και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις τρύπες με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Αλείφουμε το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 2 ποτήρια περίπου νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο στη διάρκεια του ψησίματος. Το ψήνουμε στους 220C για 2 ½ ώρες. Εντωμεταξύ λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το μισό. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε το αρνάκι με τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *