Loader

Salsa με νεκταρίνια και αγγούρι

2014-09-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

3/9/14

Salsa με νεκταρίνια και αγγούρι. Έχουμε μιλήσει ποτέ για την salsa; Όχι τον χορό. Την πικάντικη μεξικάνικη σαλτσούλα; Νομίζω πως όχι και μάλλον ήρθε η ώρα. Η salsa είναι η επόμενη μεγάλη μου αγάπη μετά το pesto. Η βάση της, κλασικά είναι η ντομάτα αλλά η ποικιλία που μπορούμε να βρούμε σε συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών, μαζί, είναι άπειρες. Όρεξη να έχουμε. Στο ZannetCooks, θα πειραματιστούμε σε καυτερές ή πολύ πικάντικες εκδοχές της και όχι μόνο. Ησημερινή παραλλαγή είναι μόνο η αρχή.

salsacucunect (1) salsacucunect (5)

Συστατικά

  • 2 νεκταρίνια 2 νεκταρίνια
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμό από 1 lime
  • Τσίλι σκόνη, κατά βούληση
  • Αλατοπίπερο και ελαιόλαδο , κατά βούληση (προαιρετικά)
  • Κρέμα balsamico για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τα νεκταρίνια, το αγγούρι, την πιπεριά και τα κρεμμύδια σε κυβάκια ή όσο ψιλοκομμένα θέλουμε και τα ανακατεύουμε με τον μαϊντανό, το τσίλι και το χυμό lime. Τα φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 2

Σερβίρουμε ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο λάδι και κρέμα balsamico και πασπαλίζοντας με αλατοπίπερο, κατά βούληση. Τρώμε τη salsa με ψητό κρέας ή ψάρι ή σαν συνοδευτικο chips και tortillas, αλλά και κατευθείαν με το κουτάλι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *