Loader

Muffuletta με ψητά μανιτάρια

2013-12-15
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

15/12/13

Κλασικό ιταλικό σάντουιτς είναι η muffuletta, για να αρχίσουμε από τα βασικά. Συνήθως εκτός από την κλασική ελιοσαλάτα και τα ιταλικά τυριά έχει και αντίστοιχα, ποικιλία σε ιταλικά σαλάμια. Η δική μας εκδοχή είναι πιο vegetarian και πιο light.Muffuletta με ψητά μανιτάρια!

Τώρα που είναι η εποχή που μαζεύουν ελιές εγώ ακόμα αξιοποιώ αυτές της περσινής σοδειάς , από το κτήμα του μπαμπά μου. Και η ποικιλία συνταγών δεν έχει τελειωμό!

Αυτό το απλό υλικό της Μεσογείου, η φτωχή μας ελίτσα, μπορεί και κάνει θαύματα στο τραπέζι μας και είμαστε ακόμα πιο ευτυχισμένοι για το ότι ζούμε στο ομορφότερο σημείο της.

Συστατικά  

2 τζιαπατάκια ή σαντουιτσάκια ή 2 χοντρές φέτες ψωμί

3 κουταλιές της σούπας «Ιταλική ελιοσαλάτα»

2 μεγάλα μανιτάρια Portobello ή άλλα ασπρομανίταρα

Ελαιόλαδο

2 φέτες τυρί προβολόνε ή άλλο της αρεσκείας μας, προαιρετικά (εγώ έβαλα milner)

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το ψωμάκι στα 2 και αλείφουμε την κάτω πλευρά με την ελιοσαλάτα. Εντωμεταξύ ψήνουμε στο γκριλ ή αντικολλητικό τηγάνι ή ψηστιέρα τα μανιτάρια και τα ακουμπάμε πάνω στην ελιοσαλάτα.

Βήμα 2

Ακουμπάμε από μια φέτα τυρί σε κάθε μανιτάρι και κλείνουμε το σαντουϊτσάκι με το υπόλοιπο ψωμί. Σερβίρουμε αμέσως ή το τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο για την επόμενη.

Προσαρμογή συνταγής :

http://ohmyveggies.com/recipe-grilled-portabella-muffuletta-sandwich/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *