Loader

Cookies με φυστικοβούτυρο και λάδι καρύδας

2013-12-24
  • Ποσότητα: 60 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

24/12/13

Μια σειρά από 3 διαφορετικά γλυκίσματα θα σας παρουσιάσω τις προσεχείς μέρες. Μια σειρά γλυκών που έκανα για 3 ανθρώπους στη ζωή μου που με έχουν βοηθήσει και στηρίξει πολύ, ο καθένας  με τον τρόπο του. Είναι light & vegetarian και κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει τη διαφορά. Απομυθοποιώντας τα γλυκά, μπισκότα και κέικ εν προκειμένω ,ανακάλυψα μετά από πολλά χρόνια κλασικής ελληνικής ζαχαροπλαστικής, με βούτυρο, ζάχαρη ,αυγά και σιρόπια ότι όλα αυτά δεν χρειάζονται για ένα πραγματικά νόστιμο γλυκό. Μέτρησα ακριβώς τις δοσολογίες ώστε εκτός από άκρως υγιεινά να είναι και φιλικά στη σιλουέτα μας αφού λόγω γιορτών οι θερμίδες μας θα είναι εκ των πραγμάτων μπόλικες! Καλή απόλαυση με τα cookies με φυστικοβούτυρο και λάδι καρύδας και Καλά Χριστούγεννα!

Συστατικά  

1 & 1/3 του φλιτζανιού (200gr.) αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

1 κουταλιά του γλυκού σόδα σκόνη

½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή

Μια πρέζα αλάτι

½ φλιτζάνι καρύδα

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

½ φλιτζάνι  κουβερτούρα χοντροτριμμένη

½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

1 μεγάλο αυγό

1 βανίλια

1/3 του φλιτζανιού λάδι καρύδας, λιωμένο

4 κουταλιές της σούπας γάλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking, τη σόδα και τα δυο είδη ζάχαρης με τη βρώμη, το αλάτι, την καρύδα και την κουβερτούρα.

Βήμα 2

Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε καλά το φυστικοβούτυρο με το λάδι καρύδας, το αυγό , το γάλα και τη βανίλια μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.

Βήμα 3

Το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε καλά με κουτάλα και λίγο με τα χέρια αν χρειαστεί μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε κομμάτια από το μείγμα σε μέγεθος ενός καρυδιού και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 4

Τα πιέζουμε ένα ένα με την παλάμη να πλατύνουν πάνω στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 17-20 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω στο ταψί που τα ψήσαμε και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε και έπειτα σε αεροστεγές σκεύος για να τα διατηρήσουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.christinamarsigliese.com/2013/06/peanut-butter-chocolate-oat-cookies.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *