Loader

Cookies με σοκολατένια αυγά

2015-04-06
  • Ποσότητα: 45 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 12λ
  • Έτοιμο σε: 37λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

10/4/15

Αυτά τα cookies με σοκολατένια αυγά είναι ότι πραγματικά ότι πιο πασχαλινό ετοίμασα φέτος. Θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και δεν θα μείνει ψίχουλο.

eastercook (1) eastercook (4)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • ¾ του φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • 2 συσκευασίες χρωματιστά σοκολατένια αυγά

Οδηγίες

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη σόδα και το αλάτι.

Βήμα 2

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό και έπειτα τον κρόκο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα από αλεύρι μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Βήμα 4

Ακουμπάμε από μια μικρή κουταλιά της σούπας, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους και ακουμπάμε πιέζοντας από 1-2 σοκολατένια αυγά.

Βήμα 5

Ψήνουμε στους 170C για 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν οι άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγή συσκευασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *