Loader

Ψαρονέφρι με μήλο και μέλι

2014-03-30
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

30/3/14

Ψαρονέφρι με μήλο και μέλι , επειδή υπάρχουν πάντα και αυτοί που δεν νηστεύουν ή γενικά δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα καλομαγειρεμένο κρεατάκι, όπως ο καλός μου. Το ZannetCooks δεν χαλάει χατίρια και έχει πάντα προτάσεις για όλα τα γούστα! Καλή όρεξη και μια όμορφη Κυριακή σε όλους!

appleloin (1) appleloin (4)

Συστατικά

  • 500gr. Ψαρονέφρι
  • 2 μεγάλα μήλα κομμένα στα 6 ή 8
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • Αλατοπίπερο
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Μια πρέζα all spice ή κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και αφού αλατοπιπερώσουμε το κρέας το τοποθετούμε στο κέντρο του σκεύους 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε και το κρατάμε στη άκρη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε μισό λεπτό το σκόρδο. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και τοποθετούμε τριγύρω τα κομμάτια του μήλου. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κρέας, το μοσχοκάρυδο ,το all spice και λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Σιγομαγειρεύουμε για 15-18 λεπτά με κλειστό καπάκι και ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα κομμένο σε φέτες, μετρίου πάχους μαζί με τα μήλα και σάλτσα από το σκεύος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *