Loader

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και λικέρ φράουλα

2013-08-28
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

28/8/13

Όταν έγραφα χθες , ότι φέτος είμαι υπέρ του καλοκαιριού και δεν θέλω να φύγουν αυτός ο καλοκαιρινός καιρός, δεν εννοούσα βέβαια τον καύσωνα.

Τι ζέστη κι αυτή σήμερα!

Άρα το καλοκαίρι καλά κρατεί και εμείς για να κρατηθούμε ακόμα καλύτερα , απολαμβάνουμε μια δροσιστική και αρωματική φρουτοσαλάτα στο μπαλκόνι, με την ελπίδα να φυσήξει λίγο αεράκι.

Συστατικά  

 

1 ακτινίδιο

20 ρώγες σταφύλι

1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κύβους

1 μπανάνα

200gr. Γιαούρτι λευκό (με λίγα λιπαρά αν θέλετε αλλά στραγγιστό)

1 βανίλια (το πλαστικό με τη σκόνη που βάζουμε στα γλυκά)

1 σφηνάκι λικέρ φράουλα σπιτικό ή κάποιο άλλο λικέρ ή κονιάκ , αγοραστό η σπιτικό

Λίγα καρύδια για το σερβίρισμα (προαιρετικά ή /και ηλιόσπορος)

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ , καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα, να βγάλουν τα ζουμιά τους .

Βήμα 2

Χτυπάμε το γιαούρτι με τη βανίλια και αφού μοιράσουμε τη φρουτοσαλάτα σε μπολ, μοιράζουμε το γιαούρτι πάνω από τα φρούτα.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με το λικέρ/ κονιάκ και πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια ή/ και τον ηλιόσπορο, για να σερβίρουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://pinchandswirl.com/2011/08/nectarines-with-vanilla-yogurt-and-grand-marnier-2/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *