Loader

Πασχαλινή σούπα

2015-04-06
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

10/4/15

Πασχαλινή σούπα, είναι η σούπα που σας προτείνω φέτος για το βράδυ της Ανάστασης μιας και τα τελευταία χρόνια έχω απαρνηθεί τα συμπαθέστατα κατά τα λοιπά, αρνάκια και κατσικάκια.

enalmag (1) enalmag (6)

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2-3 καρότα
  • 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2-3 πατάτες μέτριες
  • 700gr. παντζαρόφυλλα
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές του γλυκού θυμάρι
  • ¼ του φλιτζανιού άνηθος , προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αχνίζουμε τα παντζαρόφυλλα με ½ φλιτζάνι νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα υγρά περίπου 10-15 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε κομμάτια και τα σοτάρουμε σε μια άλλα κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το λάδι. Προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα , σουρωμένα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει και την πολτοποιούμε στο multi ή με την ειδική ράβδο, κατευθείαν στο σκεύος. Σερβίρουμε τη σούπας ζεστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *