Loader

Πίτσα πολέντας με κολοκυθάκια

2014-09-05
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

5/9/14

Πίτσα πολέντας με κολοκυθάκια για χορτοφάγους ή όχι. Δυο επιλογές και πάλι γιατί στο θέμα φαγητό, είμαι υποστηρικτής του γνωστού ρητού «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα». Στο σημερινό μας πιάτο δε, το κολοκύθι έχει την τιμητική του, ως κύριο συστατικό της επικάλυψης. Με τυρί ή χωρίς τυρί πάντως, η πίτσα μας σήμερα είναι ένα άλλο ένα δείγμα, πως και φέτος θα συνεχίσουμε να τρώμε υγιεινά και εναλλακτικά, εδώ ,παρέα, στο ZannetCooks.

pizzapolenta (3) pizzapolenta (6)

Συστατικά  

Για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο

3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

2 κουταλιές της σούπας nutritional yeast (νιφάδες μαγιάς) ή παρμεζάνα τριμμένη

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κρεμμυδιού

1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

Λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα ψησίματος

Για την επικάλυψη:

1 ½ φλιτζάνι τριμμένο κολοκύθι

1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

5 ξερά δαμάσκηνα, μουλιασμένα στο νερό

¼ του φλιτζανιού σουσάμι και ψίχα ηλιόσπορου

1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

Αλατοπίπερο

Nutritional yeast ή παρμεζάνα για το ψήσιμο (προαιρετικά)

Πάπρικα και ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη ζύμη: Ζεσταίνουμε το ζωμό σε κατσαρολάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις νιφάδες μαγιάς ή το τυρί και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3

Το μεταφέρουμε σε ταψί ή αντικολλητική φόρμα που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.

Βήμα 4

Για την επικάλυψη: Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε στο multi τα δαμάσκηνα, στραγγισμένα από το νερό με τον πελτέ, το σουσάμι, τον ηλιόσπορο, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο και τα δυο είδη ξυδιού. Τα χτυπάμε και τα ανακατεύουμε με τα κολοκυθάκια.

Βήμα 5

Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στην μισοψημένη βάση και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με νιφάδες μαγιάς ή τυρί.

Βήμα 6

Ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά και αφού κρυώσει λίγο την κόβουμε σε 4-8 κομμάτια. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να σερβίρουμε την πίτσα, ζεστή ή κρύα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *