Loader

Κότσι κατσαρόλας με σάλτσα μπύρας

2014-11-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

2/11/14

Κότσι κατσαρόλας με σάλτσα μπύρας, ένα φαγητό που μου θύμισε πραγματικά το ταξίδι μου στην Φρανκφούρτη. Όπως ακριβώς λέει το όνομα του, είναι και το μαγείρεμα του συν μαρινάρισμα σε χυμό εσπεριδοειδών και διάφορα πιπέρια. Πραγματικά ένα φαγητό που θα συνοδεύσετε με μπύρα.

kotsimpiras (3) kotsimpiras (6)

Συστατικά  

2 μικρά χοιρινά κότσια

250ml μπύρα

½- 2/3 του φλιτζανιού ζωμός ή νερό

Αλατοπίπερο

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη

Για τη μαρινάδα:

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Χυμός από 1 lime

1/3 της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα

¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη

½ κουταλιά του γλυκού κύμινο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε με αυτή το κρέας που έχουμε τοποθετήσει σε φαρδύ σκεύος με καπάκι. Ανακινούμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κότσια , αφού τα σουρώσουμε από τη μαρινάδα, χωρίς να την πετάξουμε. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με τη μπύρα και μόλις την απορροφήσει, ρίχνουμε τα υγρά τη μαρινάδας και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Σιγομαγειρεύουμε για1 ώρα και κατόπιν μεταφέρουμε το κρέας σε αντικολλητικό ταψί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας στην κατσαρόλα άλλα 15 λεπτά μέχρι να δέσει. Ψήνουμε το κρέας στο γκριλ στους 190C μέχρι να ροδίσει, άλλα 15 λεπτά και αυτό.

Βήμα 4

Σερβίρουμε το κότσι ζεστό με τη σάλτσα μαζί με κάποιο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *