Loader

Κρεμώδης σούπα σελινόριζας

2013-07-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

1 μέτρια σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια

1κρεμμύδι χοντροκομμέμο

3μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

3σκελ.σκόρδο

600ml ζωμός λαχανικών

100ml κρέμα γάλακτος

1/2φλ.λευκό κρασί

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένα

3κ.σ.βούτυρο

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.μπούκοβο για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν. Προσθέτουμε τις πατάτες και την σελινόριζα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το ζωμό , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσουν και την πολτοποιούμε στο multi. Την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα κρατώντας στην άκρη 2 κουταλιές. Ανακατεύουμε τη σούπα που κρατήσαμε με την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σιγά σιγά στη σούπα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το κρασί και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με μπούκοβο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *