Loader

Κοτόπουλο με σάλτσα μήλου σε μπολ με ρύζι και φρούτα

2014-10-05
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 7
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

7 έχουν βαθμολογήσει

7/10/14

Κοτόπουλο με σάλτσα μήλου σε μπολ με ρύζι και φρούτα για σήμερα το πιάτο μας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με κινόα ή πλιγούρι , τα φρούτα που αναφέρω με κάποια δικής σας επιλογής και το κοτόπουλο με γαλοπούλα κρέας ή άλλαντικο. Το μόνο που δεν θα αλλάξει είναι η επιθυμία μας να το φάμε ξανά και ξανά, γιατί θα σας ενθουσιάσει τόσο πολύ που θα το επαναλάβετε πολύ σύντομα.

bowlricechickfruits (3) bowlricechickfruits (7)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 250ml χυμός μήλο
  • ¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 λωτός
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μπούκοβο, ανάλογα τα γούστα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 λόλα ή ότι πράσινο σαλατικό μας αρέσει, ψιλοκομμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Σωτάρουμε το φιλέτο σε μια κουταλιά λάδι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μισό χυμό μήλου. Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε μπούκοβο, το μέλι και τον υπόλοιπο χυμό μήλου. Μαγειρεύουμε άλλα 10-15 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 2

Αφήνουμε το σκεύος πάνω στο ζεστό μάτι και αφαιρούμε το κοτόπουλου. Το κόβουμε σε φέτες ή όπως προτιμάμε και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη λόλα και μοιράζουμε με τη σειρά από πάνω το ρύζι, το κοτόπουλο και τα φρούτα(κομμένα σε λεπτές φέτες ή κύβους). Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έβρασε το κοτόπουλο. Διασκορπίζουμε τα σπόρια ροδιά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *