Loader

Γλύκισμα με espresso και Brazilian nuts

2014-06-17
  • Ποσότητα: 25 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

17/6/14

Γλύκισμα με espresso και Brazilian nuts. Ένα τύπου σοκολατάκι ψυγείου με έντονη την παρουσία του καφέ και των βραζιλιάνικων καρπών. Δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης αλλά με τα ξερά δαμάσκηνα έχουμε μια γλυκιά λιχουδιά στο ψυγείο μας, κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια για κάθε στιγμή υπογλυκαιμίας.

brazilianfudge (3) brazilianfudge (4)

Συστατικά  

12 ξερά δαμάσκηνα

½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας (υγρή) ή βότκα / κονιάκ

1 ½ φλιτζάνι Brazilian nuts

½ φλιτζάνι κακάο σκόνη

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

¼ του φλιτζανιού espresso σκόνη

¾ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα

Μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη πάστα.

Βήμα 2

Το μεταφέρουμε σε μπολ και τα πιέζουμε με τα δάχτυλα να ενωθούν τυχόν υπολείμματα από τα υλικά που δεν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.

Βήμα 3

Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μείγμα, να αποκτήσει όσο γίνεται ομοιόμορφο πάχος.

Βήμα 4

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή όσο περισσότερο μπορούμε και το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Διατηρείται στο ψυγείο σε σκεύος με καπάκι για πολλές ημέρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *