Loader

Αβοκάντο hummus

2014-03-01
  • Ποσότητα: 2 φλιτζάνια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

1/3/14

Αβοκάντο hummus γιατί πέρα από το πλήθος -πραγματικά –  των ευεργετικών ιδιοτήτων που παρέχει στον οργανισμό μας, κάπου διάβασα ότι κάθε 5 ή 7 χρόνια (επιβεβαιώστε μου αν θυμάστε ακριβώς), αλλάζουν οι γεύσεις μας. Δηλαδή τροφές που παλιότερα δεν εκτιμούσαμε ή δεν μας άρεσαν καθόλου, με το πέρασμα των χρόνων μπορεί και να εκστασιαστούμε δοκιμάζοντας τες, όπως ακριβώς έπαθα εγώ με το αβοκάντο. Το χούμους και νηστίσιμο άρα ότι πρέπει για συνοδευτικό της λαγάνας μας!!

avocadohummus (2)

Συστατικά

  • 1φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
  • ¼ από το νερό που έβρασαν
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμός 1 lime
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • Για το σερβίρισμα : μαϊντανός ψιλοκομμένος, σουσάμι, λιναρόσπορος, βρώμη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αβοκάντο στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.

Βήμα 2

Αφαιρούμε την ψίχα από τα αβοκάντο και την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα. Χτυπάμε ξανά να ενωθεί το μείγμα μας και προσθέτουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο ή νερό.

Βήμα 3

Το μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος και διασκορπίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και ότι άλλο από τα προτεινόμενα υλικά θέλουμε ή και όλα. Σερβίρουμε αμέσως με λαγάνα, θαλασσινά ή πίτες ψημένες. Το φυλάμε στο ψυγείο το πολύ 2-3 μέρες γιατί μετά θα αρχίσει να μαυρίζει το αβοκάντο.

avocadohummus (1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *