Loader

Καλαθάκι με κολοκυθοσαλάτα

2014-02-21
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 10λ
  • Ready In: 25λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

21/2/14

 

Πολλές φορές πάνω στη μαγειρική δημιουργία μου έρχεται κάποια επιπλέον έμπνευση. Κάποιο πρόσθετο υλικό, δημιούργημα της φαντασίας και της πείνας της στιγμής αν και σες γενικές γραμές προσπαθώ να ξεκινάω το μαγείρεμα με κατασταλαγμένες ιδέες περί τίνος πρόκειται να προκύψει. Συγχωρήστε με, το καταγράφω πάντα στα υλικά της συνταγής και φυσικά το κάνω πάντα για το κοινό καλό …της γεύσης μας, όπως δηλαδή το καλαθάκι με κολοκυθοσαλάτα που σας ετοίμασα για σήμερα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

kalathakikolokithosalatas (5)

Ingredients

  • 1 Πίτα τορτίγια
  • 1 μικρό κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο από τα υγρά
  • 2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πικάντικοι ή καπνιστοί ξηροί καρποί χοντροτριμμένοι
  • 1 κουταλιά της σούπας παλαιωμένο gouda ή κάποιο καπνιστό τυρί της αρεσκείας μας, κομμένο σε φλοίδες (προαιρετικά)
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Ρόκα και ντοματίνια για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε μισή κουταλίτσα λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.

Step 2

Εντωμεταξύ ακουμπάμε την πίτα σε βαθύ σκεύος φούρνου ώστε να σχηματιστεί ένα καλαθάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 2-3 λεπτά, να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.

Step 3

Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε μέσα ρόκα και ντοματίνια, κομμένα ανάλογα τα γούστα μας. Διασκορπίζουμε από πάνω το μείγμα κολοκυθιού, τους ξηρούς καρπούς και το τυρί.

Step 4

Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι λίγο πριν σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *