Loader

World baking day 2013

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

20βαφλομπισκότα γεμιστά

2κ.σ.ζάχαρη

4κ.σ.βούτυρο λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300γρ.τυρί κρέμα

1/2φλ.κρέμα γάλακτος

1/4φλ.καστανή ζάχαρη

1/4φλ.άχαρη

1φλ.πραλίνα φουντουκιού (μερέντα, νουτέλα ή ότι έχουμε)

1/3φλ.κακάο

1μεγάλο αυγό

1κ.γλ.σκόνη εσπρέσο

1βανίλια

2κ.σ.corn flour

2κ.γλ.κονιάκ

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα με τα ζάχαρη και απλώνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα κέικ στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε από πάνω το βούτυρο να πάει παντού και πιέζουμε με μια σπάτουλα να γίνει επίπεδη η βάση. Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα 2 είδη ζάχαρης, την πραλίνα φουντουκιού, το κακάο, τη βανίλια και τη σκόνη εσπρέσο. Με μια σπάτουλα καθαρίζουμε όσο γυρίζει το μίξερ, τα πλαϊνά του κάδου και ρίχνουμε το αυγό , το corn flour και το κονιάκ. Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά τα απλώνουμε όμορφα πάνω στο μείγμα μπισκότων και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε. Αν θέλουμε διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *