Thai style λεμονάτο κοτόπουλο
2013-06-08- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
3κ.σ.λάδι
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
1κ.σ.ζάχαρη
2κ.σ.soya sauce
Χυμός 2 λεμονιών
Αλατοπίπερο
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1/3φλ.φρέσκος βασιλικός ψιλ/νος
1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με τη σκόνη τσίλι (μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά ή αποξηραμένο τσίλι ή μπούκοβο, όσο και αν το αντέχουμε) και τον κόλιαντρο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Ραντίζουμε με τη σόγια και διασκορπίζουμε τον βασιλικό. Κλείνουμε το μάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.