Loader

Thai style λεμονάτο κοτόπουλο

2013-06-08
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 35λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

2φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους

3κ.σ.λάδι

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη

1κ.σ.ζάχαρη

2κ.σ.soya sauce

Χυμός 2 λεμονιών

Αλατοπίπερο

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1/3φλ.φρέσκος βασιλικός ψιλ/νος

1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη

Method

Step 1

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με τη σκόνη τσίλι (μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά ή αποξηραμένο τσίλι ή μπούκοβο, όσο και αν το αντέχουμε) και τον κόλιαντρο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Ραντίζουμε με τη σόγια και διασκορπίζουμε τον βασιλικό. Κλείνουμε το μάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *