Loader

Special κις σπανάκι

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3/4φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλ.αλεύρι

Μια πρέζα αλάτι

4κ.σ.κρύο νερό

Λίγο λάδι για την ταρτιέρα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

4αυγά

1/2φλ.κρέμα γάλακτος

Μια πρέζα κανέλα

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Μια πρέζα πιπέρι καγιέν

4φέτες μπέικον ψιλ/νες

1/2φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο

2κόκκινες πιπεριές ψιλ/νες

1 ½ φλ.σπανάκι χοντροκομμένο

1 ½ φλ.έμενταλ τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα το βούτυρο και το αλεύρι να γίνουν μια θρυμματιστή ζύμη. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και ρίχνουμε το νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια σταθερή ζύμη. Την κάνουμε μπάλα και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε μέγεθος όσο η ταρτιέρα που θα χρησιμοποιήσουμε, μαζί με τα πλαϊνά τοιχώματα. Την ακουμπάμε όμορφα σε λαδωμένη ταρτιέρα και την τρυπάμε σε μερικά σημεία της. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από το τυρί. Προτιμάμε να ρίξουμε το σπανάκι στο τέλος για να μην μα δυσκολέψει στο ανακάτεμα. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα την βάση και πασπαλίζουμε το τυρί, να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 -55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την κις να κρυώσει και την κόβουμε σε 8 περίπου κομμάτια, όπως την πίτσα, για να σερβίρουμε. *Μπορούμε να διπλασιάσουμε τη δόση και να κάνουμε 2 κις, φυλώντας την μια στην κατάψυξη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *