Loader

Snack zic zac

2013-07-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1/2κιλό αλεύρι

1πρέζα ζάχαρη

1κ.γλ.αλάτι

2κ.σ.βούτυρο λιωμένο

1/2φακελάκι ξερή μαγιά διαλυμένη σε 1φλ.χλιαρό νερό

1/2φλ.γάλα

1αυγό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Λουκάνικα Φρανκφούρτης

Ζαμπόν κομμένα σε μπαστουνάκια

Κέτσαπ

Μαγιονέζα

Γκούντα τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς νερού και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα. Κατόπιν την μοιράζουμε σε ισομερή μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη μακρόστενα, σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε από ένα λουκάνικο στα μισά και από ένα μπαστουνάκι ζαμπόν στα άλλα μισά. Τα τυλίγουμε με το ζυμαράκι μας και τα κόβουμε σε 5-6 ροδέλες , όχι μέχρι κάτω. Ανοίγουμε το πρώτο να ακουμπήσει η άκρη της ζύμης στον πάγκο και τη δεύτερη ροδέλα από την αντίθετα πλευρά. Συνεχίζουμε σε όλες τις ροδέλες για κάθε ζυμαράκι μας με τον ίδιο τρόπο, αριστερά δεξιά, zic zac. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο. Διασκορπίζουμε λίγη μαγιονέζα και λίγη κέτσαπ σε όσα έχουν λουκάνικο και γκούντα τριμμένο σε όσα έχουν ζαμπόν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *