Scones με 2 είδη σοκολάτας και μερέντα
2013-07-04- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
3φλ.αλεύρι
1/2φλ.ζάχαρη
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1/2κ.γλ.σόδα φαγητού
3/4φλ.βούτυρο ελαφρά λιωμένο
1φλ.ξινόγαλα ή 1φλ.γάλα ανακατεμένο με 1κ.σ.ξύδι
4κ.σ.κακάο
1ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
100γρ.μαύρη και 100γρ.λευκή κουβερτούρα τριμμένα στο multi
1/2φλ.μερέντα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και το κακάο και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Ρίχνουμε τα 2 είδη σοκολάτας και χρησιμοποιούμε τα χέρια ,ζυμώνοντας το πολύ λίγο μέχρι να αποκτήσουμε μια στερεή αλλά εύπλαστη ζύμη. Την μοιράζουμε στα 2 και με τα χέρια μας πιέζουμε κάθε κομμάτι σε αλευρωμένη επιφάνεια να γίνει στρογγυλή ζύμη στο μέγεθος ενός πιάτου φαγητού και λίγο λιγότερο και πάχους ½ δάχτυλου. Την κόβουμε στα 8 σαν πίτσα και την αλείφουμε με το ασπράδι. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Ζεσταίνουμε λίγο τη μερέντα και περιχύνουμε πάνω στα scones, από απόσταση ώστε να πάει σε διάφορα σημεία τους.