Loader

Scones με 2 είδη σοκολάτας και μερέντα

2013-07-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

3φλ.αλεύρι

1/2φλ.ζάχαρη

2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1/2κ.γλ.σόδα φαγητού

3/4φλ.βούτυρο ελαφρά λιωμένο

1φλ.ξινόγαλα ή 1φλ.γάλα ανακατεμένο με 1κ.σ.ξύδι

4κ.σ.κακάο

1ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο

100γρ.μαύρη και 100γρ.λευκή κουβερτούρα τριμμένα στο multi

1/2φλ.μερέντα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και το κακάο και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Ρίχνουμε τα 2 είδη σοκολάτας και χρησιμοποιούμε τα χέρια ,ζυμώνοντας το πολύ λίγο μέχρι να αποκτήσουμε μια στερεή αλλά εύπλαστη ζύμη. Την μοιράζουμε στα 2 και με τα χέρια μας πιέζουμε κάθε κομμάτι σε αλευρωμένη επιφάνεια να γίνει στρογγυλή ζύμη στο μέγεθος ενός πιάτου φαγητού και λίγο λιγότερο και πάχους ½ δάχτυλου. Την κόβουμε στα 8 σαν πίτσα και την αλείφουμε με το ασπράδι. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Ζεσταίνουμε λίγο τη μερέντα και περιχύνουμε πάνω στα scones, από απόσταση ώστε να πάει σε διάφορα σημεία τους.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *