Loader

Scones με λιαστή ντομάτα φέτα και ζαμπόν

2013-07-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

 

3φλ.αλεύρι

2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1.2κ.γλ.σόδα φαγητού

1 πρέζα ζάχαρη

Αλατοπίπερο

1κ.σ.βασιλικός ξερός

220γρ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κομματάκια

1φλ.γάλα

1φλ.φέτα θρυμματισμένη

5-6 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

1/2φλ.ζαμπόν ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και πιέζουμε με τα χέρια να γίνει μια θρυμματιστή ζύμη. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη. Ρίχνουμε τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, το ζαμπόν και το βασιλικό. Τα ενώνουμε όλα καλά και χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Κάνουμε 2 μπάλες που τις πιέζουμε με τα δάχτυλα σε αλευρωμένη επιφάνεια να γίνει ένα στρογγυλό κομμάτι ζύμης πάχους 2,5 εκατοστών περίπου. Κόβουμε το καθένα στα 8 όπως την πίτσα και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά περίπου. Τρώγεται χλιαρό και κρύο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.