Loader

Scones με ζαμπόν και κρεμμύδι

2013-07-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

 

3φλ.αλεύρι

1κ.σ.μπέικιν πάουντερ

Μια πρέζα αλάτι

8κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1φλ.γάλα & 1κ.σ.επιπλέον

1φλ.τυρί τριμμένο, ότι έχουμε (προτιμάμε μαλακά τυριά)

1/2φλ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια

1μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλ/νο

1/3φλ.ηλιόσπορος και σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, κρατώντας λίγο για το τέλος, με το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και το 1 φλιτζάνι γάλα. Ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το ζαμπόν, το τυρί και το κρεμμύδι. Τα ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν και τα ανοίγουμε με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας και ενός πλαστή σε στρογγυλό ζυμάρι σαν πίτσα, πάχους όσο ½ δάχτυλο. Το κόβουμε στα 8 όπως και μια πίτσα και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα με τη βοήθεια ενός πινέλου και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον ηλιόσπορο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *