Loader

Scones αλμυρά για τη λιγούρα

2013-07-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 28λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

1 ½ φλ.αλεύρι

Μια πρέζα αλάτι

Πιπέρι

1κ.σ.μπέικιν πάουντερ

2κ.γλ.ζάχαρη

4κ.σ.βούτυρο κρύο

1φλ.γκούντα τριμμένο  (ή cheddar)

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

2/3φλ.γαλοπούλα καπνιστή ψιλ/νη

200γρ.κρέμα γάλακτος

Λίγο λάδι για το άλειμμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη. Τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κάνουμε ένα δίσκο πάχους όσο ένα δάχτυλο. Το κόβουμε σαν πίτσα, στα 8 και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο λάφι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-28 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *