Loader

Pull apart bread με σαλάμι αέρος

2013-06-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 35λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2 3/4φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1κ.γλ.ζάχαρη

1πρέζα αλάτι

1φακελάκι μαγιά στιγμής

1/3 φλ.γάλα

6κ.σ.βούτυρο

1/4φλ.νερό χλιαρό

2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

15φέτες σαλάμι αέρος

1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο

1/2φλ.κέτσαπ ή σάλτσα για πίτσα

2κ.σ.βούτυρο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα μπολ τα 2φλιτζάνια αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά. Σε ένα μπρίκι μεγάλο ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το κρατάμε στην άκρη. Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος στα στεγνά υλικά μαζί με το νερό και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το αλεύρι σιγά σιγα , αρχίζοντας να ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας και παίρνουμε τη ζύμη στα χέρια μας. Την κάνουμε μια μπάλα και την ακουμπάμε στον πάγκο. Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο. Το αλείφουμε με την κέτσαπ ή την σάλτσα για πίτσα και ακουμπάμε με τη σειρά το σαλάμι αέρος. Περίπου 3κάθετες και 5 οριζόντιες σειρές. Διασκορπίζουμε το τυρί και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε 4 μακρόστενες λωρίδες.

Βήμα2

Κλείνουμε κάθε λωρίδα σαν ακορντεόν μια πάνω μια κάτω και τις βάζουμε πλαγιαστά σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο με τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και την περιχύνουμε με το σκορδάτο βούτυρο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε για να το κόψουμε και να το σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *