Loader

Pull apart ψωμί με μοτσαρέλα και μυρωδικά

2013-06-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 2:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

1φλ.χλιαρό νερό

1/2φλ.χλιαρό γάλα

1πρέζα αλάτι

20γρ.μαγιά ξερή

4φλ.αλεύρι

Λάδι

1αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

200γρ.μοτσαρέλα τριμμένη

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

1/2ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος

Λίγο αλατοπίπερο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά να διαλυθεί. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Το κάνουμε μπάλα. Το μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Στη συνέχεια το κόβουμε σε 12 μπαλάκια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί με τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο αν το χρησιμοποιήσετε. Ανοίγουμε με τα χέρια κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό ζυμαράκι και ρίχνουμε στο κέντρο μια πλούσια κουταλιά από το μείγμα.

Βήμα 2

Το κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι. Τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψάκι όπως στη φωτογραφία. Ένα αριστερά, ένα δεξιά , να ακουμπάνε οι άκρες τους, το τέλος του ενός στην αρχή του άλλου. Τα αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.