Loader

Pull apart σπανακοτυρόψωμο

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

Για τη ζύμη

1/2φλ.νερό

2/3φλ.ξινόγαλα

1/4φλ.βούτυρο

1κ.σ.ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

2κ.γλ.μαγιά

3-4φλ.αλεύρι

1αυγό χτυπημένο για τα άλειμμα

Για τη γέμιση

2φλ.σπανάκι χοντροκομμένο

1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη

3κ.σ.λάδι

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

αλατοπίπερο

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

1/2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το ξινόγαλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο καθαρό μπολ και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη να φουσκώσει. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βήμα2

Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με λάδι το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τον άνιθο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο. Απλώνουμε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους όσο 2 δάχτυλα.

Βήμα3

Διπλώνουμε κάθε λωρίδα ζικ ζακ αρχίζοντας και τελειώνοντας με φύλλο. Τις ακουμπάμε την μια δίπλα στην άλλη σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *