Loader

Pull apart ντοματένιο ψωμί με φέτα και μυρωδικά

2013-06-01
pull-apart-ντοματένιο-ψωμί-με-φέτα-και-μυρωδικάpull-apart-ντοματένιο-ψωμί-με-φέτα-και-μυρωδικά-1pull-apart-ντοματένιο-ψωμί-με-φέτα-και-μυρωδικά-2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1/2φλ.χλιαρό νερό

2κ.γλ.μαγιά

1πρέζα ζάχαρη

2 ½ φλ.αλεύρι

1κ.γλ.αλάτι

1/2φλ.χυμός ντομάτας

Λίγο λάδι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1φλ.φέτα

2σκελ.σκόρδο

1κ.σ.βασιλικός φρέσκος

1κ.γ.θυμάρι

1/2κ.σ.φρέσκια ρίγανη

6φέτες σαλάμι μπύρας κομμένες στη μέση

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΙΜΑ

1αυγγό

1κ.σ.γάλα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και την αφήνουμε στην άκρη 10 λεπτά. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το νερό και το χυμό ντομάτας. Τα ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την κάνουμε μπάλα και την βάζουμε για μισή ώρα τουλάχιστον σε ένα λαδωμένο μπόλ.

Βήμα2

Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση-εκτός από το σαλάμι- στο multi και τα χτυπάμε καλά. Αλευρώνουμε μια καθαρή μεγάλη επιφάνεια και ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο τη ζύμη μας. Την κόβουμε σε 4 λωρίδες. Ακουμπάμε 3 φετάκια από το σαλάμι σε κάθε λωρίδα και 3 κουταλιές από το μείγμα φέτας, το οποίο και απλώνουμε λίγο με το κουτάλι. Διπλώνουμε κάθε λωρίδα ζικ-ζακ και την ακουμπάμε σε λαδωμένη μακρόστενη, κατά προτίμηση φόρμα για κέικ. Όταν τελειώσουμε με όλες τις λωρίδες χτυπάμε το αυγό με το γάλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε το ψωμί.

Βήμα3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *