Loader

Pizza το Σαββατόβραδο part 2

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

1δόση για πίτσα της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα από τη συνταγή του ZannetCooks.com  Pizza to Σαββατόβραδο)

2/3φλ.χυμός ντομάτας

Μια πρέζα σκόρδο σκόνη

1/2κ.γλ.ρίγανη

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝΕ

1/2δόση ζύμης για πίτσα

Αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

1/2δόση από τη σάλτσα ντομάτας

1/3φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1/4φλ.ζαμπόν πολύ ψιλ/νο (εγώ το τρίβω στον τρίφτη του τυριού)

½ μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο

1/2φλ.τσένταρ τριμμένο

ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ

1/2δόση ζύμη για πίτσα

αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

1/2δόση από τη σάλτσα ντομάτας

1/3φλ.ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούρτσι, ψιλ/νες

1/2μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο

1/2φλ.τσένταρ τριμμένο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ Ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας με τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου πολύ καλά και τη χωρίζουμε στη μέση. ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΤΣΟΝΕ Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη και την κάνουμε ένα ή δυο στρογγυλές βάσεις πίτσας. Αλείφουμε με τη σάλτσα και διασκορπίζουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το ζαμπόν και τέλος το τυρί. Το κλείνουμε μισοφέγγαρο, πιέζοντας με τα δάχτυλα μας τις άκρες να μη βγει η γέμιση και το ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως. ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη και την κάνουμε μια μακρόστενη βάση πίτσας. Την αλείφουμε με τη σάλτσα και διασκορπίζουμε πάνω τις ελιές , το κρεμμύδι και τέλος το τυρί. Το κάνουμε σφιχτό ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια περίπου2 δάχτυλα. Τα ακουμπάμε με την μια πλευρά προς τα κάτω,σε λαδωμένο ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *