Loader

Oriental κιμαδόπιτσες

2013-07-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

Συστατικά  

 

4Πίτες για σουβλάκι

2κ.σ.κουκουνάρι

Δυόσμος φρέσκος

Γιαούρτι

2/3φλ.γκούντα τριμμένο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

250γρ.κιμάς ανάμικτος

1κ.σ.λάδι

1κρεμμύδι τριμμένο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

2ντομάτες τριμμένες

Αλατοπίπερο

Μια πρέζα ζάχαρη

1κ.σ.μείγμα μυρωδικών

1κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος

ΜΕΙΓΜΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ (όσο περισσέψει το φυλάμε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας)

2κ.σ.πιπέρι

2κ.σ.κύμινο

1κ.σ.κόλιαντρος σκόνη

1κ.σ.γαρύφαλο

1κ.γλ.μοσχοκάρυδο

1/2κ.γλ.κανέλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα το μείγμα μυρωδικών. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα φυλάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να χωρίσει ο κιμάς. Ρίχνουμε την ντομάτα, το μείγμα μυρωδικών, λίγο αλατοπιπερο, το δυόσμο, τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουμε περίπου 20 λεπτά. Βάζουμε τις πίτες σε ένα ταψί και μοιράζουμε το γκούντα. Μοιράζουμε τον μαγειρεμένο κιμά και το κουκουνάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Ρίχνουμε 1-2 κουταλιές γιαούρτι και λίγο φρέσκο δυόσμο πάνω σε κάθε πίτα και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.