Muffins αλλαντικών
2013-07-11- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2φλ.λάδι
2φλ.αλεύρι
1φλ.τριμμένο γκούντα
1 αυγό
1φλ.αλλαντικά ψιλ/να
1κ.γλ.ρίγανη
1/2κ.γλ.αλάτι
1φλ.χυμός ντομάτας
3φέτες έμενταλ κομμένες σε τετραγωνάκια
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνουν. Βάζουμε σε βαθύ μπωλ το αλεύρι, το γκόυντα,τα αλλαντικά,τη ρίγανη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μαζί με το λάδι, το αυγό χτυπημένο και το χυμό ντομάτας. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά, κυκλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα παχύρευδτο χυλό όχι πάρα πολύ πηχτό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι για muffins και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα. Στην κορυφή τοποθετούμε από ένα τετραγωνάκι έμενταλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.