Loader

Mini σκορδόψωμα με φέτα

2013-06-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 2:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

4φλ.αλεύρι

1φακελάκι ξερή μαγιά

1κ.γλ.αλάτι

1/2κ.γλ.πιπέρι

1/2κ.γλ.ζάχαρη

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.χλιαρό νερό

4κ.σ.λάδι

12φέτα κομμένη σε κύβους

1κ.σ.ρίγανη

Σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη φέτα, το λάδι και το σουσάμι)αφήνοντας τελευταίο το νερό. Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα για μια ώρα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια την μοιράζουμε σε 12 μπαλάκια και με το δάχτυλο μας κάνουμε μια λακούβα ώστε να χώσουμε μέσα τον κύβο της φέτας. Το κάνουμε πάλι στρογγυλό μπαλάκι και το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά μαζί με λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύα.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.