Loader

Jamblaya από τη Λουϊζιάνα

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

1στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια ή 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

70γρ.αλλαντικό chorizo κομμένο σε φέτες ή εναλλακτικά σαλάμι αέρος

120γρ.ρύζι κίτρινο

1κ.γλ.πιπέρι Cajun

300γρ.ζωμός κοτόπουλου

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά περίπου. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το chorizo , το σκόρδο, την πιπεριά και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το Cajun. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ρύζι μαζί με το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί ο ζωμός ,αλλά να μείνει ζουμερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *