Loader

Double cheddar burger με 2 εκδοχές

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

 

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
1/2κιλό κιμάς ανάμικτος
1αυγό
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.worcerstershire sauce
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
50γρ.τσένταρ τριμμένο
1/2κ.γλ.ρίγανη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Πατάτες τηγανιτές
Ψωμάκια για hamburger
Φύλλα μαρουλιού
Φέτες ντομάτας και λίγα ντοματίνα κομμένα συη μέση
Μαγιονέζα
Φέτες cheddar
Chutney κρεμμυδιού

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα πλάθουμε σε μπιφτέκια στο μέγεθος που έχει το ψωμάκι μας. Τα πιέζουμε λίγο για να γίνουν λίγο ίσια και όχι στρογγυλλά, ώστε να κάτσουν πάνω τους ωραία τα υλικά. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί φούρνου, στους 180C για 1 ώρα περίπου. Για το σερβίρισμα κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε την πλευρά που θα ακουμπήσει κάτω, με μαγιονέζα. Απλώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού, μια φέτα ντομάτα, το μπιφτέκι και μια φέτα cheddar. Το κλείνουμε και σερβίρουμε με μπόλικες τηγανιτές πατάτες. Στο άλλο burger αλείφουμε πάλι με μαγιονέζα το ένα μέρος από το ψωμάκι, απλώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού, 2ντοματίνια, το μπιφτέκι μας, μια φέτα τυριού και 1κουταλιά από το chutney. Το κλείνουμε και σερβίρουμε με μπόλικες τηγανιτές πατατούλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *