Loader

Crackers με παρμεζάνα και θυμάρι

2013-07-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 23λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Μπισκότα με γκούντα και δενδρολίβανο

  • Ιταλικό γιορτινό ψωμί

  • Κράκερς ολικής άλεσης με ξινόγαλα

  • Ψητές τυροκροκέτες με μπαγιάτικο ψωμί

Συστατικά  

 

125γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Αλατοπίπερο

1κ.σ.φύλλα από φρέσκο θυμάρι

2/3φλ.παρμεζάνα τριμμένη

1 και 1/4φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ και το χτυπάμε. Ρίχνουμε το τυρί, την παρμεζάνα και το αλατοπίπερο και σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό να γίνει τρίμματα. Το βγάζουμε από τον κάδο και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι διαφανούς μεμβράνης. Το ρολάρουμε και το πιέζουμε να ισιώσει. Κλείνουμε καλά το ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Κατόπιν ανοίγουμε τη μεμβράνη και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι μπισκότα 2,5 εκατοστών περίπου. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 22-23 λεπτά. Τα βγάζουμε με σπάτουλα σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα καταναλώσουμε. Αν αντέχετε :p

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *