Loader

Cookies με φουντούκια μερέντα και quaker

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 10λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1φλ.αλεύρι

1/2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1/2κ.γλ.σόδα μαγειρική

Μια πρέζα αλάτι

1 ½ φλ.βρώμη (quaker)

1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2φλ.χοντροτριμμένα φουντούκια

100γρ.κουβερτούρα χοντροτριμμένη

1/2φλ.ζάχαρη

1/2φλ.καστανή ζάχαρη

1αυγό

1/4φλ.μέλι

2κ.σ.μερέντα

1 βανίλια

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι, τα quaker και τα φουντούκια. Χτυπάμε στο μίξερ τα 2 είδη ζάχαρης με τη μερέντα και το βούτυρο για 1 λεπτό, στη γρήγορη ταχύτητα. Προσθέτουμε το αυγό και μόλις αρχίζει να αφρατεύει το μείγμα ρίχνουμε το μέλι και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα βρώμης. Χτυπάμε λίγο ακόμα και κατεβάζουμε τον κάδο από μίξερ. Με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια όσο ένα καρύδι και τα ακουμπάμε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα ,σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για να τα ξεκολλήσουμε από τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Τα φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος για να διατηρηθούν περισσότερες μέρες φρέσκα.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *